-
آئین نامه مقررات بهداشتی نانوایی
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 11:56
آئین نامه مقررات بهداشتی نانوایی 1-کلیه کارکنان موظفند کارت تندرستی معتبر(نصب در تابلو) در محل کار خود داشته باشند . 2- کارکنان موظفند اصول بهداشت فردی ( کوتاه بودن ناخن ها ، موی سر و صورت و نظافت آنها ، استحمام و... ) را کاملاً رعایت نمایند . 3- کارکنان باید ملبس به کلاه ، روپوش و کفش مناسب و کاملاً تمیز و بهداشتی...
-
الکل ها و ضدعفونی کردن
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 11:55
الکل ها و ضدعفونی کردن • • اثر الکل ها (مانند اتیل الکل و ایزوپروپیل الکل 70%) به عنوان یک گند زدایIL محدود می باشد. زیرا به علت سرعت بالای تبخیر تماس کوتاه است. • الکل ها دارای اثر کشندگی روی باکتری های رویشی گرم- و+،قارچ ها،مایکو باکتریوم توبرکلوزیس و ویروس های پوشش دار می باشند. • بطور کلی الکل ها در غلظت 70% به...
-
سختی آب
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 11:53
موضوع : سختی آب آب سخت آب سخت آبی است که حاوی نمکهای معدنی از قبیل ترکیبات کربناتهای هیدروژنی ٬ کلسیم ٬ منیزیم و ... است. سختی آب بر دو نوع است: دایمی و موقت. تغییرات سختی آب بر حسب آنکه آب در موقع نفوذ در زمین از قشرهای آهکی و منیزیمی و گچی گذشته و یا نگذشته باشد سختی آب کم یا زیاد میشود. آبهای نواحی آهکی سختی...
-
آشنای با بهداشت محیط
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 11:52
محیط به مجموعه ای از شرایط خارجی و تاثیرات وارده ناشی از آنها بر زندگی یک موجود زنده اطلاق می گردد. طبق تعریف ،محیط شامل هوا ، آب و خاک و روابط بین آنها و کلیه موجودات زنده می باشد. بر این اساس هدف «بهداشت محیط» کنترل کلیه عواملی است که بالقوه و بالفعل تاثیرات سوئی بر بقا و سلامتی انسان اعمال می کنند. بیماریهای...
-
«مشخصات واحدهای نانوایی»
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 11:50
دستور العمل متراژ نانوایی ها «مشخصات واحدهای نانوایی» مشخصات واحد تولید نان در شهر الف- واحد تولید نان می بایستی دارای مشخصات ذیل باشد: 1 - محل واحد تهیه نان باید با نظر مقامات ذیصلاح (دارای مجوز قانونی) در محلهایی احداث گردد که: 1- 1 دور از آلودگی و تاثیر گرد و غبار ،بو و سایر مواد آلوده کننده باشد. 1- 2 از نظر ایجاد...
-
آئین نامه مقررات بهداشتی نانوایی
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 11:48
1-کلیه کارکنان موظفند کارت تندرستی معتبر(نصب در تابلو) در محل کار خود داشته باشند . 2- کارکنان موظفند اصول بهداشت فردی ( کوتاه بودن ناخن ها ، موی سر و صورت و نظافت آنها ، استحمام و... ) را کاملاً رعایت نمایند . 3- کارکنان باید ملبس به کلاه ، روپوش و کفش مناسب و کاملاً تمیز و بهداشتی باشند . 4- کارکنان موظف به داشتن...
-
گندزدایی
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 11:47
گندزدایی اولین بار semmelweisارزش شستن دستها با محلولهای گندزدا را در پیشگیری و کاهش دادن مرگهای ناشی از عفونتهای پس از زایمان نشـان داد، سپس لیستر (Lister) نیز موفق شد با به کارگیری اسید کربولیک شمار عفونت زخمها را کاسته و از آنها پیشگیری نماید.اهمیت استفاده از مواد گندزدا حتی در عصر طلایی آنتی بیوتیکها نیز...
-
مبارزه با موشها
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 11:46
موشها از پرجمعیت ترین پستانداران در جهان بشمار می آیند . تعدادی از آنها اغلب اوقات در محل زندگی انسانها وجودداشته اند. موشها با تغذیه از مواد مختلف سبب از بین رفتن محصولات کشاورزی ( هر جفت موش بالغ در یک سال 20 کیلو گرم مواد غذائی مصرف میکند ) و مواد غذائی موجود در انبارها و منازل می شوند ضمن اینکه با بجای گذاردن...
-
بهداشت مواد غذایی در رستوران:
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 11:46
مواد اولیه غذایی موجود در انبار و سردخانه دارای کیفیت مناسب ، شماره پروانه و تاریخ مصرف معتبر باشد . اصول بهداشتی در پاک کردن مواد غذایی خصوصا سبزیها ، حبوبات و برنج رعایت شود . جوانه و قسمتهای سبز سیب زمینی و هویج ، به هنگام آماده سازی جدا شود . در صورت استفاده از میوه ها و سبزیها ، انگل زدایی و ضدعفونی صورت گیرد ....
-
[ بدون عنوان ]
جمعه 20 اردیبهشتماه سال 1392 11:45
مقدمه پرتو یا تشعشع عبارت است از انرژی که به صورت امواج یا ذرات در خلاء یا در محیط مادی منتشر می شود. بطور ساده پرتوها را می توان انرژی عبوری تعریف کرد. برخی از پرتوها دارای جرم و بعضی فاقد آن می باشند و با توجه به میزان انرژی، دارای قدرت نفوذ در ماده هستند. پرتوها به دو دسته پرتوهای یونیزان (یونساز) و پرتوهای غیر...
-
بهداشت پرتوها
دوشنبه 9 اردیبهشتماه سال 1392 17:47
پرتو ها شکلی از انرژی هستند که در خلاء یا ماده منتشر می شوند .پرتوها به دو دسته کلی تقسیم می شوند : 1- پرتوهای یونساز : دسته ای از پرتو ها هستند که قابلیت یونسازی (تبدیل اتم به یون ) دارند . پرتوهای X ، گاما ، آلفا ، بتا و ...... از پر توهای یونساز می باشند . این پر توها د ر صورت برخورد با بافت زنده می توانند...
-
بهداشت هوا
دوشنبه 9 اردیبهشتماه سال 1392 17:43
بهداشت هوا هوا اقیانوسی است که ما در آن تنفس میکنیم. 99.9درصد هوا از نیتروژن، اکسیژن، بخار آب، و گازهای بیاثر تشکیل شده است. فعالیتهای انسانی میتواند موادی را وارد هوا کند که بعضی از آنها میتواند مشکلاتی را برای انسانها، گیاهان و حیوانات بوجود آورد چندین نوع آلودگی هوا وجود دارد که آثار گوناگونی برجا میگذارند....
-
آیین نامه ی بهداشت محیط
جمعه 6 اردیبهشتماه سال 1392 11:53
آیین نامه ی بهداشت محیط ماده ی ۱ : الف. بهداشت محیط: بهداشت عبارت است از کنترل عواملی از محیط زندگی که به گونه ای روی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان تأثیر می گذارند. ب. آب آشامیدنی: آب آشامیدنی، آب گوارایی است که عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آن در حد استانداردهای مصوب باشد و مصرف آن عارضه سوئی در کوتاه مدت یا...