آئین نامه مقررات بهداشتی نانوایی


آئین نامه مقررات بهداشتی نانوایی

1-کلیه کارکنان موظفند کارت تندرستی معتبر(نصب در تابلو) در محل کار خود داشته باشند .

2- کارکنان موظفند اصول بهداشت فردی ( کوتاه بودن ناخن ها ، موی سر و صورت و نظافت آنها، استحمام و... ) را کاملاً رعایت نمایند .

3- کارکنان باید ملبس به کلاه ، روپوش و کفش مناسب و کاملاً تمیز و بهداشتی باشند .

4- کارکنان موظف به داشتن صابون استحمام و حوله تمیز اختصاصی می باشند .

5- شستشوی دست  با مایع دستشویی قبل از شروع بکار الزامی است

ادامه مطلب ...

الکل ها و ضدعفونی کردن

الکل ها و ضدعفونی کردن

•          

•         اثر الکل ها (مانند اتیل الکل و ایزوپروپیل الکل 70%) به عنوان یک گند زدایIL محدود می باشد. زیرا به علت سرعت بالای تبخیر تماس کوتاه است.

 

•         الکل ها دارای اثر کشندگی روی  باکتری های رویشی گرم- و+،قارچ ها،مایکو باکتریوم توبرکلوزیس و ویروس های پوشش دار می باشند.

•         بطور کلی الکل ها در غلظت 70% به عنوان گند زدای ILبرای وسایلnon criticalوبرخیsemi criticalکه بتوان آنها را به مدت 10 دقیقه در الکل غوطه ور نمود استفاده میشود

ادامه مطلب ...

سختی آب



موضوع : سختی آب

آب سخت

آب سخت آبی است که حاوی نمک‌های معدنی از قبیل ترکیبات کربنات‌های هیدروژنی ٬ کلسیم ٬ منیزیم و ... است.

 

سختی آب بر دو نوع است: دایمی و موقت.

 تغییرات سختی آب

بر حسب آنکه آب در موقع نفوذ در زمین از قشرهای آهکی و منیزیمی و گچی گذشته و یا نگذشته باشد سختی آب کم یا زیاد می‌شود. آبهای نواحی آهکی سختی زیادتری تا آبهای نواحی گرانیتی و یا شنی دارند. سختی آب در عرض سال هم ممکن است تغییر نماید. معمولاً سختی آبها در فصل باران کم و در فصل خشکی زیاد می‌شود. و بعضی مواقع هم در فصول پر باران و مرطوب مثل غار ها ایجاد شود.

ادامه مطلب ...

آشنای با بهداشت محیط


محیط به مجموعه ای از شرایط خارجی و تاثیرات وارده ناشی از آنها بر زندگی یک موجود زنده اطلاق می گردد. طبق تعریف ،‌محیط شامل هوا ، آب و خاک و روابط بین آنها و کلیه موجودات زنده می باشد. بر این اساس هدف «بهداشت محیط» کنترل کلیه عواملی است که بالقوه و بالفعل تاثیرات سوئی بر  بقا و سلامتی انسان اعمال می کنند. بیماریهای بسیاری با عوامل گوناگون اعم از بیولوژیک و شیمیایی از طریق آب ،‌هوا و مواد غذایی بسیاری از عوامل محیطی سلامتی انسان را تهدید می نمایند. راهبرد اساسی بهداشت محیط در مهار این بیماریها کنترل منبع بیماری ، نحوه سرایت و تامین بهبود شرایطی است که حساسیت فرد را افزایش دهد . فعالیتهای بهداشت محیط بسیار گسترده و متنوع بوده و برنامه های مختلفی اعم از عملیات مهندسی ،‌فعالیتهای آموزشی و پژوهشی ، اقدامات اصلاحی ، کارهای ستادی و مدیریتی و غیره را شامل می گردد.

برخی از مهمترین برنامه های بهداشت محیط عبارتند از :

      پیشگیری از بروز سوانح و حوادث ،‌کنتزل آلودگی هوا ، پیشگیری از بیماریها واگیر ،‌بهداشت محیط در موارد اضطراری ،‌نظارت بهداشتی بر تهیه ،‌توزیع و فروش موادغذایی ،‌کنترل بیماریهای ناشی از مواد غذایی و مسمومیت ها ،‌کنترل مواد زاید خطرناک ،‌بهداشت مسکن ، حفظ سلامتی در محیط های بسته ،‌کنترل حشرات و جوندگان ،‌بهداشت اماکن عمومی ،‌کنترل سر وصدا ،‌کنترل عوامل مزاحمت آفرین ،‌بهداشت شغلی ، بهداشت و ایمنی فرآورده های تولیدی ،‌کنترل پرتوها ،‌بهسازی اماکن و فعالیتهای تفریحی ،‌تصفیه و دفع فاضلابها ،‌مدیریت مواد زاید شهری و مواد زائد خطرناک ،‌بهداشت شناگاهها و سایر تفریحات آبی ،‌تامین آب آشامیدنی سالم .

اقدامات اساسی بهداشت محیط را می توان در قالب چالش های عمومی و اختصاصی آن طبقه بندی کرد . توفیقات نظری و عملی در زیرگروههای هریک از محورهای چالش مذکور سرانجام منجر به تحقق هدف اصلی بهداشت محیط یعنی حفظ و ارتقای سلامتی و بهبود سطح زندگی افراد جامعه می گردد.

ساختار چالشهای بهداشت محیط


چالشهای تخصصی

چالشهای عمومی

هوا

علوم عمومی

آب و فاضلاب

ارتباطات و آموزش

مواد زائد جامد

برنامه ریزی و مدیریت

مواد زاید خطرناک

مهارتهای فنی عمومی

مواد غذایی

مهارتهای ستادی و نظارتی

سروصدا

نگرش حرفه ای

حشرات و جوندگان

 

پرتوها

 

محیط های بسته

 

مواد شیمیایی در محیط

 

جمعیت و مسکن

 

آسیبهای زیست محیطی

 

«مشخصات واحدهای نانوایی»


دستور العمل متراژ نانوایی ها

«مشخصات واحدهای نانوایی»

مشخصات واحد تولید نان در شهر

الف- واحد تولید نان می بایستی دارای مشخصات ذیل باشد:

1- محل

واحد تهیه نان باید با نظر مقامات ذیصلاح (دارای مجوز قانونی) در محلهایی احداث گردد که:

1- 1 دور از آلودگی و تاثیر گرد و غبار ،بو و سایر مواد آلوده کننده باشد.

1- 2 از نظر ایجاد سر و صدا ، انتقال حرارت و آلودگی هوا مزاحمتی برای ساکنان مجاور فراهم نکند.

2- ساختمان:

ساختمان واحد نان باید طوری بنا شود که بسهولت قابل نظافت بوده و به عبارت دیگر سطوح داخلی آن صاف، ساده و محل تقاطع سطوح پخ (بدون زاویه تند) باشد. واحد نانوایی در کلیه قسمتها (کف و دیوارها) باید از آجر و سیمان ساخته شده باشد که از نفوذ موش و حشرات موذی بداخل آنها جلوگیری شود.

ادامه مطلب ...